Блог


Цветята са един винаги подходящ и емоционален подарък, който се харесва на всички дами и се радва на голям успех.

Дамите обожават цветя и често те са всичко, за което мечтаят – едно красиво цвете от любимия струва повече от скъпи подаръци и ненужни вещи.

Цветето изразява уважение, внимание, любов. Но освен всички тези прекрасни чувства, различните цветя символизират и различни емоции и по-специални послания. Изборът на вида цвете никога не бива да е случаен.

За да изберете правилното, научете повече за специфичния език на цветята.

Вярата в значението на цветята има дълбоки исторически корени. Тази традиция е въведена и пренесена от крал Чарлз ІІ в Швеция от Персия през 17 век, но има своето начало в по-стари антични практики.

Езикът на цветята процъфтява през времето на Викториянската епоха, когато откритото изразяване на любовни симпатии и еротични намеци се е считало за неморално и подриващо обществените нрави. Ето защо „кодът” на цветята се е наложил като деликатен таен език без думи, чрез който младите влюбени си комуникирали. Известно е, че не само всяко цвете има свое значение, но и различните му багри – те изразяват определени нюанси, а понякога и цели идеи. Така един букет може да предаде цяло едно послание от чувства. Ето за какво намекват различните цветя:

Бегония – пожелание за дълъг живот и добро здраве.

Божур – неутрално цвете, подходящо както за любимата, така и за приятели или роднини. Поднася се на романтични и чувствителни жени. Символизира внимание и предпазливост на чувствата.