Мед от рапица - реколта 2020 г.

Медът от рапица кристализира бързо, защото е с високо съдържание на вода – близо 18 % от състава си. Затова, той трябва да бъде изнесен от кошерите до една седмица. Съдържа и глюкоза (близо 51 %), която подпомага умствената дейност, а разтворен в мляко, облекчава възпаленото гърло.

Европейските пчелари наричат меда от рапица ЖИВ МЕД, заради многото му лечебни свойства.

На цвят рапичният мед е доста бял. Предпочитан е от много хора и заради факта, че не е много сладък, има ниска киселинност и високо рН.

Медът от рапица е много полезен за здравето на човека. Смята се, че той лекува бъбречни заболявания, както и такива, свързани със зрението. Също този мед съдържа елемента Q3, който е много важен за развитието на костите. По тази причина се използва и за лечение на остеопороза.

Ползите на меда от рапица не спират до тук. Редовният прием на мед от рапица намалява нивата на лошия LDL холестерол. Той подпомага и еластичността на стените на кръвоносните съдове,  полезен е и  за черния дроб, далака и панкреаса.

Приет веднъж, той много бързо се абсорбира от чревната лигавица и има способността да отстранява тежки метали от организма. 

Поради съдържанието на витамин Е в този натурален продукт е от съществено значение за забавяне стареенето на кожата, която изглежда жизнена и здрава ако редовно похапвате  рапичен мед. 

Рапичния мед е подходящ за консумация от деца, защото не предизвиква алергии и съдържа витамин А.


Продуктът е  с гарантиран произход, за годност и качество. Добит и пакетиран е според изискванията и наредбите  на БАБХ.

Да се съхранява на стайна температура, без пряка слънчева светлина.

Цена: 8.00 лв.
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support